Julemesse i Møllen

IMG 0401 hjHver år 1. lørdag og søndag i advent er der den store Julemesse med 50 stande på Tørning Mølle, heraf en stor del i møllen. Der er en helt speciel julestemning med de mange juleudstillinger fordelt over hele møllen, hvor dem gamle mølle med dens mange store træbjælker, rester af kornsnegle, møllerimaskiner, siloer, mm. danner kolisse for Julemessen. Det er virkelig et besøg vær.
 
Se mere klik JULEMESSE

Malernes dag

IMG 0224 hj
Hvert år i juni måned fyldes møllen i en weekend med et hav af malerier, når en lang række kunstnere mødes og udstiller deres værker. Publikum har gratis adgang til udstillingen.
 
Klik på "malernes dag" og få flere oplysninger.

Kobberværksted

IMG 0736
I et hjørne af Møllen står kobberværkstedet efter Erik Pedersen fra Vilstrup, som han benyttede helt frem til helbredet ikke kunne mere. Med jævne mellemrum viste han publikum, hvordan man lavede forskellige kobberremedier, brugs- og pyntgenstande. Erik Pedersen var selvlært dygtig kobbersmed
Erik Pedersen var også en habil billedskærer, og bl. andet har han stået for udfærdigelsen af og inskriptionen på talerstolen i haven og udskæringen af en skive af den gamle ask, som væltede i stormen, hænger i lokale 4 og bruges som mindeplade.

El-instrumenter

IMG 0738
I kælderen findes en udstilling af forskellige el-instrumenter, mange af dem brugt i tidens løb i forbindelse med elproduktionen gennem tiden på Tørning Mølle.

Smedeværktøj

IMG 0737
På en værg i kælderen finder man en del smedeværktøj, som tidligere var en del af et velasorteret smedeværksted.


Copyright © 2013. All Rights Reserved.